nova pravila

Izmjena pravilnika o ulasku u Sloveniju: Iznimka za boravak od 72 sata

15.04.2021.
u 19:14

Vlada Republike Slovenije donijela je "Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika" kojim se utvrđuju uvjeti za ulazak u Republiku Sloveniju u svrhu suzbijanja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 i objavljuje u Službenom glasniku Republike Slovenije. Donesene odluke na snagu stupaju već od danas.

Promjene u izuzećima za ulazak u zemlju bez upućivanja u karantenu i bez negativnog testa

Prilikom ulaska u Republiku Sloveniju bez upućivanja na karantenu kod kuće i bez negativnog rezultata testa, slijede promjene:

  • tranzit kroz teritorij Republike Slovenije produžen je sa sadašnjih 6 sati na 12 sati,
  •  više nema dobne granice za školarce (do sada se ova iznimka primjenjivala na školarce do 15 godina),
  • osobe koje prevoze školarce i vraćaju se preko granice odmah nakon dodavanja prijevoza (do sada im je trebao sedmodnevni negativni test),
  • uvjeti se dodaju poslovnim razlozima.

Promjene u izuzećima za ulazak u zemlju bez upućivanja na karantenu i uz sedmodnevni negativni PCR ili HAG test

Prilikom ulaska u Republiku Sloveniju bez upućivanja na karantenu kod kuće i sa sedmodnevnim negativnim rezultatom PCR ili HAG testa, unose se sljedeće promjene:

  • Dnevni školarci stariji od 15 godina i osobe koje ih prevoze brišu se, jer negativni test više nije potreban za obje kategorije s izmjenama i dopunama pravilnika.
  • Briše se iznimka u pogledu skrbi i pomoći osobama, roditeljske skrbi i kontakta s djecom te radova na održavanju privatnog objekta ili zemljišta jer je za ove kategorije osoba potreban trodnevni negativni test.
  • Dodana je iznimka za osobe koje prelaze granicu iz obiteljskih razloga zbog roditeljske skrbi i kontakta s djetetom ili zbog održavanja kontakta sa supružnikom, izvanbračnim partnerom, partnerom iz sklopljenog i nesključenog partnerstva i preko granice se vrate u roku od 72 sata nakon prelaska granice.
  • Ova se iznimka odnosi i na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno.

Novo izuzeće za ulazak u zemlju bez upućivanja u karantenu i s trodnevnim negativnim PCR ili HAG testom

Dopušten je i građanin države članice Europske unije ili schengenskog područja koji dolazi iz druge države članice Europske unije ili schengenskog područja, gdje je pružao zaštitu i pomoć osobama kojima je potrebna podrška, skrb ili obiteljska skrb. za ulazak u Republiku Sloveniju bez slanja u kućnu karantenu članovi, radovi na održavanju privatnog objekta ili zemljišta u vlasništvu, zakupu ili korištenju i vraćeni preko granice u roku od 48 sati od prelaska granice ako je negativan PCR ili HAG test za SARS -CoV-2 virus koji nije stariji od 72 sata od datuma uzimanja brisa.

U dijelu iznimke koja se odnosi na obavljanje poslova održavanja privatne zgrade ili zemljišta, iznimka se također odnosi na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno, navodi se na zvaničnoj stranici vlade Slovenije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?