Tri godine zatvora

Izbjeglice presjekle ogradu između Srbije i Mađarske, 16 uhićenih

izbjeglice
Reuters/PIXSELL
15.09.2015.
u 09:10

Skupina izbjeglica presjekla je jutros ogradu na granici Mađarske i Srbije, njih 16 policija je nakon toga odmah privela i to će biti prva skupina izbeglica na kojoj će biti primenjen novi zakon o državnoj granici.

Kako javlja mađarska državna televizija M1, skupina izbjeglica je u ataru blizu prijelaza Reske - Horgoš presjekla bodljivaku žicu i probila ogradu, nakon čega su ušli u Mađarsku.

Njih 16 policija je odmah privela i to je prva skupina izbjeglica na kojoj će biti primenjen novi, strožiji zakon o državnoj granici koji je stupio na snagu u ponoć, a koji, između ostalog, predviđa kaznu zatvora do tri godine za one koji ilegalno pređu granicu.

Sama granica je i fizički zatvorena nakon što je, nakon izgradnje ograde, zatvoren poslednji prolaz koji su izbjeglice koristile, a to je pruga Subotica - Segedin, na koju je jučer u poslijepodnevnim satima postavljen vagon s bodljikavom žicom.

Na graničnom prijelazu Horgoš 2 jutros je veliki broj izbjeglica koji od zatvaranja granice pola sata poslije ponoći čekaju da uđu u Mađarsku, javlja Tanjugov izvjestitelj s mjesta događaja.

Lokalnim putevima izbjeglice i dalje stižu u skupinama, a oni koji su stigli noćas prenoćili su u šatorima koje su razapeli.

Također, mađarska državna televizija M1 javlja da će izbjeglice, koje su uspjele da prijeđu granicu Srbije i Mađarske, biti prebačene vlakom u pravcu zapadne granice te zemlje.

Kako navode, jutros u četiri sata na Željezničkoj stanici u Reskeu postavljen je vlak sa 16 vagona u koji se konstatnto ukrcavaju izbjeglice i čiji se polazak očekuje u jutarnjim ili prijepodnevnim satima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije