O PROBLEMU GLADI

Iz UN-a odgovorili Elonu Musku: Spremni smo razgovarati ako si spreman spašavati živote

elon musk
17.11.2021.
u 16:23

Direktor Programa za hranu Ujedinjenih naroda (WFP) David Beasley je pozvao najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska da donira novac za rješavanje problema gladi.

UN-ov zvaničnik je odgovorio Musku koji je ranije izjavio da je spreman dati novac ako ova međunarodna institucija obrazloži kako se s dva posto njegovog bogatstva može riješiti ovaj problem.

Beasley je prethodno u intervjuu za CNN istaknuo da bi dva posto Muskovog bogatstva bilo dovoljno za rješavanje problema. Nakon replike čelnika kompanija Tesla i SpaceX pozvao ga je da to učini.

"Glad je urgentna, neviđena i kriza koju je moguće prevazići. Tražio si da potrošnja novca bude transparentna. Mi smo spremni razgovarati s tobom i s bilo kim drugim ko je spreman spašavati živote. U sljedećoj godini bit će potrebno 6,6 milijardi dolara za rješavanje ovog problema", poručio je direktor WFP-a David Beasley Elonu Musku.

Prema listi američkog poslovnog portala Bloomberg, Musk je najbogatiji čovjek na svijetu. Njegovo bogatstvo vrijedi 285 milijardi dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije