spojila ih tragedija

Isti dan zaprosili jedno drugo: On razvio transparent preko zgrade, ona ga zaprosila manžetama

Pixsell
22.04.2021.
u 08:29

Zagrepčane Maria Fiketu (52) i Željku Drame (38) spojila je tragedija. Oboje su mladi postali udovci, no odlučili su životu dati još jednu šansu i igrom slučaja (a opet, svjesno i namjerno) na isti dan, zaprosili su jedno drugo

Na zagrebačkoj Sigečici u Paškoj ulici prolaznici su primijetili plakat s natpisom "Janje moje, udaj se za mene", a iza njega stoji ljubavna priča dvoje udovaca "koje je sudbina spojila".

Zagrepčane Maria Fiketu (52) i Željku Drame (38) spojila je tragedija. Oboje su mladi postali udovci, no odlučili su životu dati još jednu šansu i igrom slučaja (a opet, svjesno i namjerno) na isti dan, zaprosili su jedno drugo, piše 24sata.hr

- Željka je baš posebna i kreativna i u svemu voli biti prva. Uvijek spominje kako se ona prva javila i pozvala na dejt, ali ja sam taj koji je prvi zvao - priča Mario i dodaje kako je njenim prijateljicama najavio prosidbu nakon čega su se one izbrbljale, a Željka krenula u akciju.

Golupčići su službeno zajedno šest mjeseci, i kako kažu, spojila ih je slična sudbina, ali i isti interesi. Oboje su htjeli obitelj i dom. Imaju djecu koja se odlično slažu i jako su brzo počeli zajedno živjeti. Upoznali su se na proslavi zajedničke prijateljice prošlog ljeta.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

- Isprva nisam ništa pokušavao jer sam mislio da sam prestar za nju. Ipak smo 14 godina razlike no ona je brzo shvatila da godine nisu problem i da se u svemu slažemo. Ona je stalno nešto objavljivala, a ja sam joj stalno komentirao na Facebooku. Prijateljica je slala i zaokruživala moje komentare i govorila da obrati pažnju na mene - priča Mario, a ostalo je, kaže, povijest. 

Kliknuli su već na prvom "dejtu". Nakon 20 dana počeli su zajedno živjeti, a 20.4. obilježili su šest mjeseci veze. Taj su dan iskoristili za zaruke. Željka je preduhitrila Maria i postavila mu sudbonosno pitanje.

- Jedina ljubavi, hvala ti na najljepših šest mjeseci života. Ovim manžetama za vjenčanu košulju, pristaješ li na doživotan život uz mene? - upitala je Željka Marija na terasi najdražeg kafića. Mario nije oklijevao, a novo je iznenađenje uslijedilo pola sata kasnije.

Foto: zvonimir ferina

Pri povratku u stan na zagrebačkoj Sigečici, Željku je na balkonu dočekao jumbo plakat ovješen o ogradu s natpisom "Janje moje, udaj se za mene".

Foto: zvonimir ferina

Dočekao ju je i buket kala, njenog najdražeg cvijeća. Pristala je.

- Tresla se, krenule su suze, a ni meni nije bilo lako, steglo me u grlo - prepričava Mario emocije koje su ih obuzele na dan zaruka.

Prolaznici i susjedi su svi odreda zainteresirano gledali prema balkonu, pozdravljali, čestitali i dobacivali pohvale za kreativnost. 

No, otkuda tepanje, zašto "janje"?

Mario je zaručnicu od starta zvao zlato, a onda su jedan dan otišli na vikendicu gdje su odrađivali poslove oko kuće i gdje su se našli i njeni roditelji. Mama joj je rekla "janje moje".

- Svi smo se na to smijali, ali ona je uistinu tako plaha i nježna, poput janjeta pa sam je i ja tako počeo zvati. I u imeniku u mobitelu zove se "Janje" - objašnjava  Mario i dodaje kako nije floskula kada ljudi kažu da su oduvijek išli jedno prema drugom. Sudbina ih je spojila na proslavi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?