UČENICI KAO TAOCI

Islamski ekstremisti upali u školu na jugu Filipina i oteli učenike

21.06.2017.
u 07:43

"Možemo potvrditi da su zauzeli školu i da su u njoj zatočeni civili. Još utvrđujemo koliko je osoba zatočeno i njihov identitet", rekao je Mamon.

Islamski ekstremisti, pristaše organizacije Islamske države (ISIL), upali su u srijedu  ujutro u školu na jugu Filipina i drže nekoliko učenika kao taoce, priopćila je policija, na istom otoku gdje se već peti tjedan vladine snage bore s islamistima.

Policija u svom priopćenju navodi da je tristotinjak naoružanih osoba, među njima pripadnici Islamskih boraca za slobodu Bangsamora (BIFF), upalo u školu u Pigcawayanu u pokrajini Sjeverni Cotabato, na otoku Mindanau, gdje nekoliko učenika drže kao taoce. Vojska se još bori s pripadnicima BIFF-a, rekao je policijski načelnik u Pigcawayanu Realan Mamon u radijskom intervjuu. "Možemo potvrditi da su zauzeli školu i da su u njoj zatočeni civili. Još utvrđujemo koliko je osoba zatočeno i njihov identitet", rekao je Mamon. Pigcawayan je 190 km južno od Marawija, gdje ekstremisti BIFF-a zajedno s borcima drugih skupina povezanih s IS-om od 23. svibnja pružaju otpor filipinskoj vojsci. Filipinsko zrakoplovstvo i kopnene snage počele su u utorak u Marawiju novu ofenzivu na ekstremiste sa zadaćom da, rekao je vojni glasnogovornik, očiste to područje do Ramazanskog bajrama koji se slavi idućeg vikenda, premda nemaju određen krajnji rok.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije