"Mladunci kalifata"

Islamisti oteli 600 djece kako bi ih naučili da budu bombaši samoubojice

bombaši
16.01.2016.
u 07:49

Islamska država je otela oko 600 djece s namjerom da ih obuči za bombaše samoubojice, prenosi Prvi.tv

Djeca pripadaju Jezidima, etničkoj grupi Kurda, kojih ima u Siriji i Iraku. Oni su često na meti džihadista koji ih smatraju nevjernicima.

Djeca su oteta iz iračke provincije Sindžar i iz okolnih sela, a oko 200 njih je uspjelo pobjeći, tvrde kurdske vlasti, a prenosi CNN.

Najiskusniji borci Islamske države su poslani na frontove, a djeca vojnici se koriste da se popune "sektori" kojima manjka ljudstva. Radi se uglavnom o odredima koji kreću u samoubilačke napade ili stražarima.

Dječak (12) koji je pobjegao džihadistima rekao je da su ga učili kako da postane bombaš samoubojica. "Bilo nas je oko 60. Najgore je bilo tijekom zračnih napada. vodili bi nas sve u podzemne tunele da se sakrijemo.

Rekli su nam da su naši roditelji nevjernici i da kada se vratimo trebamo i njih ubiti", rekao je. Najmlađi pripadnici Islamske države poznati su kao "mladunci kalifata", a prema pojedinim navodima najmlađi je imao 5 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?