'PROVEST ĆEMO DŽIHAD'

IS zaprijetio Španjolskoj novim napadima: 'Nikada vas nećemo ostaviti mirnima'

isil
24.08.2017.
u 20:45

U video isječku u trajanju 2 minute i 28 sekundi, koji se dijelio putem društvenih mreža, prikazane su snimke panike i straha iz Barcelone, a dvojica pripadnika IS-a prijete Španjolcima

Džihadistička skupina tzv. Islamska država (IS) zaprijetila je danas Španjolskoj novim napadima ako ne prekine borbu protiv nje i poručila građanima da mogu očekivati nove scene poput onih u kojima je ubijeno 15 prolaznika, a više od 120 ozlijeđeno. 

U prvom obraćanju na španjolskom jeziku tjedan dana nakon napada u Kataloniji IS je poručio Španjolcima da im neće dati mira ako njihova vlada ustraje u tome da se nastavi boriti protiv skupine, kao što je prije četiri dana najavio španjolski ministar vanjskih poslova Alfonso Dastis. U video isječku u trajanju 2 minute i 28 sekundi, koji se dijelio putem društvenih mreža, prikazane su snimke panike i straha iz Barcelone, a dvojica pripadnika IS-a prijete Španjolcima. "Islamska Država više nema granica, provest će džihad ondje gdje se nalazite, nadam se da će Alah biti zadovoljan s vama", govori pripadnik s bradom i crnom kapom na glavi dok u pozadini vijori crna zastava. Čuje se glazba na francuskom jeziku.

Drugi pripadnik, lica zamaskirana crnom fantomkom s automatskom puškom preko ramena, ističe: "Neka Alah prihvati volju naše braće u Barceloni". "Ostavite se ovog rata protiv nas, otiđi iz njega kršćanine, jer će u protivnom naša borba protiv vas ići do kraja svijeta, uvijek. Nikada vas nećemo ostaviti mirnima. Nikada", govori i prijeti prstom. Prije tjedan dana je jurećim kombijem i hladnim oružjem ubijeno 15 prolaznika na šetalištima u primorskim gradovima Barceloni i Cambrilsu u sjeveroistočnoj pokrajini Španjolske. U bolnicama je još 37 ozlijeđenih. Džihadistička skupina je namjeravala izvesti velike napade eksplozivom, uključujući dizanje u zrak znamenitosti, no plan im je pokvarila slučajna eksplozija dan ranije u jednoj kući gdje su rukovali plinskim bocama i materijalom, pokazala je policijska istraga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?