Smaknuće

IS prvi put objavio snimku na kojoj se vidi krvnik

smaknuće
03.12.2015.
u 11:05

Za prva ubojstva stranih državljana izvedena u Siriji sumnjičilo se tzv. Džihadi Johna. On je navodno ubijen u studenom u napadu koji je Amerika izvela u Siriji

ISIL je prvi put objavio snimku smaknuća stranog državljana na kojem se vidi lice krvnika. Podsjetimo, militantna  tzv. Islamska skupina tvrdi da su odrubili glavu muškarcu za kojeg se tvrde da je ruski špijun kojeg su ulovili njezini pripadnici i koji je u Iraku i Siriji bio od prošle godine. Snimka je navodno napravljena u Al-Raki. 

O identitetu ISIL-ovih ubojica dosad se samo nagađalo. Za prva ubojstva stranih državljana izvedena u Siriji sumnjičilo se tzv. Džihadi Johna. Pretpostavlja se da je on Mohammed Emwazi (27). Emwazi je rođen u Kuvajtu, a kasnije se s obitelji preselio u Veliku Britaniju gdje je i studirao. Godine 2013. je otišao u Siriju. Sredinom studenog pojavila se informacija da je Džihadi John ubijen u američkim napadima u Siriji. Ta informacija dosad nije službeno potvrđena. 

Iako se nagađalo da je Džihadi John prijetio i Hrvatu Tomislavu Salopeku to je malo vjerojatno jer je Salopek otet u Egiptu, a otmicu je izvela grupa militanata koja djeluje na Sinajskom poluotoku i koja podupire ISIL. Džihadi John je, vjeruje se, ratovao u Siriji. 

Snimka ubojstva Rusa drugačija je od dosadašnjih jer se prvi put krvnik pojavljuje bez maske.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije