new york

Iranski predsjednik kritizirao Trumpa tijekom govora u UN-u

20.09.2017.
u 19:43

Iranski predsjednik Hassan Rouhani iskoristio je svoj govor pred Općom skupštinom UN-a kako bi odgovorio Donaldu Trumpu na kritike njegove zemlje i sporazuma o nuklearnom naoružanju iz 2015. godine.

U svom prvom govoru pred UN-om u utorak, predsjednik Trump je Iran i još neke zemlje nazvao "odmetničkim režimima", te je sporazum o nuklearnom naoružanju s Iranom nazvao "sramotom" za SAD, izvještava BBC.

Rouhani je odgovorio, nazivajući Trumpa "odmetničkim početnikom u međunarodnoj politici".

On je negirao da će njegova zemlja biti prva koja će prekršiti ovaj sporazum, ali dodao da će Iran "odgovoriti odlučno i čvrsto na napade bilo koje strane".

Bila bi "velika šteta", dodao je, ako Trump bude taj koji će uništiti ovaj sporazum.

- Ova neupućena, apsurdna i retorika puna mržnje... ne samo da nije prikladna da se iznosi u UN-u, koji je osnovan radi promoviranja mira i poštivanja među državama, već je i kontrodiktorna zahtjevima ovog svjetskog tijela prema našim državama da okupimo vlade i borimo se protiv rata i terorizma - kazao je Rouhani u sjedištu UN-a u New Yorku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?