Hrvatska:

Imunološki zavod dobio dozvolu za uvoz lijekova od kanabisa

Kanabis
25.05.2016.
u 19:39

Imunološki zavod dobio je od Agencije za lijekove i medicinske proizvode HALMED-a dozvolu za promet na veliko lijekovima, među kojima su i lijekovi s posebnim zahtjevima.

"Imunološkom zavodu je dana dozvola za obavljanje prometa na veliko lijekovima koja obuhvaća djelatnosti nabavljanja, čuvanja, isporučivanja i izvoza lijekova. Ovom dozvolom je ustanova Imunološki zavod stekla status veleprodaje lijekovima.

Izdana dozvola Imunološkom zavodu za promet na veliko lijekovima odnosi se i na lijekove s posebnim zahtjevima, među kojima su lijekovi koji sadrže narkotike ili psihotropne tvari, lijekovi iz ljudske krvi ili ljudske plazme, imunološki lijekovi, lijekovi koji zahtijevaju hladni lanac čuvanja te cjepiva", stoji u priopćenju HALMED-a.

Kako neslužbeno doznaje N1, ova je dozvola preduvjet da bi Imunološki zavod mogao započeti s veleprodajom lijekova na bazi kanabisa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije