Uznemirujuće:

I policija objavila snimku ubojstva crnca, ali nisu prikazali što se sve točno dogodilo

fsfs
Screenshot: Youtube
25.09.2016.
u 19:30

Vlasti u Charlotteu objavile su u nedjelju snimku policijskog ubojstva crnca tvrdeći da je uz sebe imao pištolj i marihuanu, a do objave snimke došlo je nekoliko dana nakon snažnog pritiska političara i prosvjednika.

Smrt Keitha Lamonta Scotta, posljednjeg u nizu policijskog ubojstva crnaca koja su izazvala zgražanje diljem SAD-a, izazvala je višednevne nasilne prosvjede u tom gradu na jugu države u kojima je poginula jedna osoba.

Video snimljen kamerom iz policijskog vozila i kamerom na tijelu policajca, prikazuje kako Scott izlazi i udaljava se od bijelog sportskog vozila s rukama uz tijelo.

Policajci viču "Baci oružje!" iako se Scott ne ponaša agresivno i ne vidi se da je uperio bilo kakav predmet u policajce koji su potom u njega ispalili četiri hica.

Kada je pao na tlo, Scott tihim glasom zapomaže dok mu policajci stavljaju lisice.

No, snimka ne prikazuje cijeli incident i puno pitanja ostavlja neodgovorenima.



Puno otvorenih pitanja

Na snimci se ne vidi da je Scott uz sebe imao pištolj, što odgovara verziji koju je ispričala njegova obitelj.

"Video snimka ne pruža nikakve dokaze o tome je li u rukama držao bilo kakav predmet, a ako jest o kakvom se predmetu radi", rekao je odvjetnik obitelji  Justin Bamberg.

No, u policiji su prvi put rekli da su otkrili napunjeni pištolj s Scottovom DNA i da je nosio futrolu za njega, objavivši fotografije tih predmeta, kao i jointe marihuane.

U policiji kažu da je do sukoba došlo kada su policajci, koji su na mjesto događaja došli uhititi drugu osobu uočili Scotta kako priprema joint u automobilu pred svojim stanom i drži "uperen pištolj", stoji u priopćenju policije u Charlotti.

Scott je izašao iz SUV-a "s pištoljem" i "udaljavao se od vozila ignorirajući glasne verbalne zapovjedi policajaca da baci oružje", kažu u policiji.

Prijetnja zbog marihuane?

Policajac koji je ubio Scotta, Brentley Vinson je crnac.

"Policajac Vinson je radnje i kretnje gospodina Scotta doživio kao neposrednu prijetnju sebi i ostalim policajcima", dodaje se u priopćenju.

Zapovjednik lokalne policije Kerr Putney rekao je da je zbog oružja i marihuane Scott bio prijetnja sigurnosti.

Objašnjavajući zašto je objavio snimku iako je to ranije odbio učiniti, Putney je rekao da "ljudi žele vidjeti činjenice, objektivne činjenice. I to je ono što radimo".

Njegova supruga odmah nakon ubojstva objavila je snimku koju je sama snimila pametnim telefonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije