OBJAVLJEN POPIS

Hrvatska među zemljama u kojima je najbolje živjeti u mirovini, evo tko je predvodi listu

zagreb
arhiva
26.11.2022.
u 16:13

Hrvatska je visoko osmo mjesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja boravišne dozvole za boravak u zemlji.

Engleski portal Enjoy Travel objavio je popis na kojem je Hrvatska zauzela visoko osmo mjesto, a radi se o zemljama u kojima se najbolji umiroviti.

U izbor je ušlo 50 zemalja, a destinacija se birala na temelju nekoliko kriterija poput: kvalitete života, troškova života, troškova stanarine, troškova u restoranima, prosječne godišnje temperature, zdravstvene skrbi, gostoprimstva, jezične barijere i lakoće dobivanje vize ili boravišne dozvole.

Hrvatska je visoko osmo mjesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja boravišne dozvole za boravak u zemlji.

Listu predvodi susjedna Slovenija dok je na posljednjem mjestu Luksemburg za kojeg se navodi da je jedna od najskupljih država u Europi. Iza Slovenije nalazi se Portugal, a potom slijede Estonija, Španjolska, Paragvaj, Češka i Mađarska. Iza Hrvatske nalaze se Meksiko i Urugvaj koji zatvaraju ''top 10''.

-Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Tisuće umirovljenika svake godine dolaze ovamo dobro živjeti. Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti- piše portal Enjoy Travel te navodi kako Hrvatska ima plaže svjetske klase, bogatu povijest i kulturu, sunce i izvrsne restorane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije