pisana suglasnost

Hrvatska dostavila suglasnost, Poglavlje 23 odblokirano

EU
01.06.2016.
u 13:03

Hrvatska je dostavila pisanu suglasnost na otvaranje Poglavlja 23 u pregovorima Srbije s Europskom unijom, potvrdili su Tanjugu diplomatski izvori.

Time je otvoren put da Srbija otvorio Poglavlja 23 i 24 o vladavini zakona do kraja lipnja, kako je ranije i planirano.

Formalna odluka očekuje se danas na sastanku veleposlanik zemalja članica EU, a nizozemsko predsjedništvo već je to pitanje uvrstilo u dnevni red, u očekivanje da će doći do konačne suglasnosti.

Tanjug podsjeća kako je Hrvatska uvjetovala otvaranje spomenutih poglavlja, dok je preostalih 27 članica Unije već dalo zeleno svjetlo.

Povjerenik EU za proširenje Johannes Hahnje prošlog tjedna najavio je deblokadu Srbije, istaknuvši da je pronađena formulacija, prihvatljiva svim stranama, u zajedničkoj pregovaračkoj platformi.

Službeni Zagreb najprije je demantirao da je postignuto političko rješenje, a hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač jučer je izjavio da će Zagreb dati zeleno svjetlo za Poglavlje 23, uz tvrdnju da su hrvatski zahtjevi uvršteni u pregovarački proces.

Ključne riječi
EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?