APOKALIPTIČNE SCENE

Hrvat koji se našao usred epicentra potresa: 'Ne možemo otići, sve su ceste urušene i uništene. Katastrofa!'

Dnevnik.hr
06.02.2023.
u 21:23

Probali smo otići iz Adane do Ankare, ali sve su ceste urušene, porušene, sve je srušeno i uništeno. Odlučilo smo se vratiti nazad. Vozimo se već jedno 10 sati sigurno - rekao je Luka

Stravičan potres u Turskoj probudio je i Hrvata Luku Biljana koji se u tom trenu nalazio u samom srcu epicentra, gradu Gaziantepu.

- Ovo je nešto strašno, skočio sam iz kreveta nisam ni znao gdje da idem, što da radim. Mislim, sad kad me čovjek pita što treba raditi za potres znam, ali u tom trenutku... katastrofa. Još je pas sa mnom, gledao me što da radi, ali katastrofa. Ja se ni ne sjećam što je bilo u tih minutu i pol - rekao je za Dnevnik Nove TV.

Kaže kako je sve trajalo cijelu vječnost.

Njegova zgrada nije pretrpjela oštećenja, ali je odmah pokušao napustiti grad.

- U ovom mjestu do kuda smo došli to je... ni jedna kuća nije cijela. Sve je urušeno, sve, sve - potreseno je prepričao.

- Trenutno sam jedno 20 km od Gaziantepa. Probali smo otići iz Adane do Ankare, ali sve su ceste urušene, porušene, sve je srušeno i uništeno. Odlučilo smo se vratiti nazad. Vozimo se već jedno 10 sati sigurno - rekao je.

Drugi potres dočekao je na otvorenom.

- Ovdje u Gaziantepu pada snijeg kao u Puli jednom u 10 godina i k'o za vraga već pet dana pada snijeg, čistio sam auto da se maknemo odavde i samo sam vidio da mi se auto trese - govori.

Košarkaški trener Tomislav Mijatović iz Istanbula je rekao kako potres nije osjetio, ali je nemir u cijeloj zemlji.

- To je velika kilometarska udaljenost, ali naravno da od strane psihoze kako dan odmiče čujete da jedan zove familiju, drugi ide posjetiti familiju... Jedan kolega je otišao iz mjesta pored epicentra, psihoza je prisutna, svi gledaju TV, slušaju... - ispričao je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije