Papa:

Homoseksualce treba poštivati

Papa Franjo
03.10.2016.
u 10:30

Papa Franjo rekao je u nedjelju da se prema homoseksualcima i transseksualcima treba odnositi s poštovanjem, ali smatra da je poučavanje rodne teorije u školama neprihvatljiva indoktrinacija mladih ljudi.

"Kada osoba koja je homoseksualac dođe pred Isusa, Isus sigurno neće reći 'odlazi jer si homoseksualac'", rekao je Franjo novinarima u zrakoplovu na povratku iz Azerbajdžana.

Papa, koji je prije tri godine sada slavnom izjavom o homoseksualcima "Tko sam ja da im sudim?" izazvao golemu pozornost medija, kazao je da je kao svećenik, kao biskup, čak i sada kao Papa u pastvi imao ljude s homoseksualnim tendencijama, kao i one koji nisu uspjeli ostati čestiti kao što Crkva zahtijeva.  

"Ja sam ih pratio, doveo sam ih bliže Gospodinu", rekao je Franjo. "Neki od njih nisu uspjeli poštivati crkveni nauk, ali nikada nisam napustio nijednog. Ljude treba prihvaćati kao što ih je Isus prihvaćao", rekao je Franjo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije