do 3.500 vojnika

Hammond: Razmještaj NATO-a neće biti agresivan prema Rusiji

NATO
20.05.2016.
u 17:49

NATO-ovo gomilanje u istočnoj Europi moglo bi uključivati do 3.500 vojnika, priopćio je britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond u petak, naglašavajući da planirani razmještaj neće biti agresivan prema Rusiji.

Ruska aneksija Krima u 2014. nagnala je zapadni vojni savez da razmotri slanje snaga za odvraćanje na Baltik i u Poljsku, za koje je Hammond izjavio da bi bile "kabl" za uzbunjivanje NATO-a od svake moguće prijetnje.

Očekuje se da ministri obrane NATO-a odluče o obimu trupa narednog mjeseca, istovremeno jasno stavljajući do znanja da nikakve veće trupe neće biti trajno stacionirane, kako bi izbjegao da isprovocira Kremlj.

- Izgleda da bi moglo biti četiri, možda pet bataljona. Svrha tih formacija je da djeluju kao kabl za uzbunjivanje, izjavio je Hammond novinarima.

- One nemaju namjeru biti agresivne - rekao je Hammond nakon sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Bruxellesu, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije