Generalni tajnik UN-a

Guterres: Borba protiv klimatskih promjena je utrka koju gubimo

Antonio Guterres
24.09.2019.
u 12:13

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres je u obraćanju na otvaranju  UN-ovog Sumita o klimatskim promjenama u New Yorku izjavio da je „borba protiv klimatskih promjena utrka koju gubimo, ali to je utrka koju možemo i dobiti“.

Podsjetio je na nedavne posjete nekim zemljama, uključujući Mozambik i Bahame, koje se suočavaju s posljedicama klimatskih promjena.

„Nemojte da više pravimo pogreške. Kada pogledamo te slike, mi ne vidimo samo pričinjenu štetu. Vidjet ćemo što će biti u budućnost ako ne budemo djelovali sada“, kazao je Guterres, napominjući da je najvažnije brzo i efikasno djelovati.

„Priroda je bijesna, a mi se zavaravamo ako mislimo da je možemo prevariti, jer priroda uvijek uzvrati udarac. Širom svijeta priroda gnjevom uzvraća udarac“, rekao je Guterres.

Svjetski čelnici su uoči Generalne rasprave u UN-u usvojili deklaraciju Ujedinjenih naroda na visokoj razini o univerzalnoj pokrivenosti zdravstvenom zaštitom.

Guterres je tim povodom izjavio da to predstavlja „važan orijentir“ na „putovanju prema zdravlju za sve ljude“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?