Kyriakos Mitsotakis

Grčki premijer zatražio oprost od obitelji poginulih u željezničkoj nesreći

sudar vlakova u Grčkoj
Reuters/Pixsell
05.03.2023.
u 20:45

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis u nedjelju je zatražio oprost od obitelji 57 poginulih u najgoroj željezničkoj nesreći u zemlji dok su se tisuće bijesnih sudionika prosvjeda okupili u Ateni i sukobili s policijom.

- Kao premijer, dugujem svima, a posebno rodbini žrtava, tražiti oprost. Za Grčku 2023. godina, dva vlaka koja idu u različitim smjerovima ne mogu voziti na istoj liniji i da nitko to ne primijeti - napisao je Mitsotakis u poruci upućenoj naciji uoči komemorativne službe u Ateni.

Sudar putničkih i teretnih vlakova u utorak u blizini grada Larisse izazvao je opće negodovanje širom Grčke. Tisuće sudionika prosvjeda, policija je procijenila broj na 12.000 ljudi, okupilo se uz veliku šetnicu ispred parlamenta kako bi zatražili odgovornost.

Neki demonstranti zapalili su kante za smeće i bacali molotovljeve koktele. Drugi su držali natpise "Dolje vlade ubojice". Policija je odgovorila ispaljivanjem suzavca i šok granata kako bi raščistila trg.

Na maloj stanici Rapsani, u blizini mjesta nesreće, mještani su uz prugu ostavili crvene i bijele karanfile i zapalili svijeće. Grčka televizija prikazala je potresne slike uplakanih roditelja koji traže informacije o djeci koja su bila u vlaku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?