uoči sezone

Grčka ponovno otvara restorane, barove i kafiće

prazan kafić
03.05.2021.
u 20:06

Kafići i restorani u Grčkoj su u ponedjeljak ponovno otvoreni, prvi put u gotovo šest mjeseci, dok je zemlja počela ublažavati restrikcije vezane za koronavirus s ciljem otvaranja turističke sezone.

Kafići, restorani i barovi, koji su bili zatvoreni za sve osim za dostavu kada su početkom studemoga uvedene mjere lockdowna, ponovno su otvoreni samo za vanjske usluge. Stolovi su postavljeni na određenu udaljenost kako bi se održale mjere fizičke distance.

Nije dozvoljeno stajanje za šankovima, kao ni glazba, prenosi AP.

Ponovno otvaranje uslijedilo je na državni blagdan nakon pravoslavnog Uskrsa, a mnogi ljudi iskoristili su toplo vrijeme da bi sjeli u kafiće.

Za stolom je dozvoljeno najviše šest osoba, dok osoblje mora provesti obavezna kućna samotestiranja na koronavirus. Noćni policijski sat koji je bio na snazi ​​od 21 se pomjera na 23 sata od ponedjeljka, a barovima, restoranima i kafićima dozvoljeno je da ostanu otvoreni do 15 minuta prije policijskog sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?