ZAOŠTRAVANJE ODNOSA

Grčka odbila posjet austrijske ministrice Mikl-Leitner

Mikl-Leitner
26.02.2016.
u 14:11

Službena novinska agencija ANA prenijela je, pozivajući se na izvor iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, obavijest da je Atena odbila zahtjev ministrice Mikl-Leitner da idući tjedan posjeti Grčku

Atena je odbila zahtjev austrijske ministrice unutarnjih poslovaJohanne Mikl-Leitner za posjet Grčkoj i ta odluka pokazuje novozaoštravanje odnosa između dviju članica Europske unije zbogizbjegličke i migrantske krize. 

Službena novinska agencija ANA prenijela je, pozivajući se na izvor iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, obavijest da je Atena odbila zahtjev ministrice Mikl-Leitner da idući tjedan posjeti Grčku. 

Grčka je u četvrtak pozvala na konzultacije svog veleposlanika u Austriji pošto Beč na ministarski sastanak zemalja balkanske migrantske rute nije pozvao Grčku. Deset zemalja balkanske rute dogovorilo se u srijedu u Beču koordinirati akcije u cilju smanjivanja priljeva migranata u njihove države, prenosi Vecernji.hr

Osim domino efekta koji će izazvati snažnija kontrola granica, zbog njihove se odluke Grčka našla preplavljena migrantima koji ne mogu dalje na sjever Europe.

Grčka je upozorila da jednostrane inicijative nekih članica EU-a potkopavaju same temelje europskog ujedinjenja i da odgovornost za rješavanje migrantske i izbjegličke krize ne može biti stavljena na teret jednoj zemlji.

Također je zaprijetila da će blokirati odluke EU sve dok blok ne donese zajednički plan za rješavanje migrantske krize. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije