uzrok svađa i obračuna

Grci staju na kraj 'rezervacijama' ručnicima ležaljki na plaži, donijeli su novo pravilo

plaže
02.07.2022.
u 12:58

Turisti su često spremni na sve kako bi osigurali dobro mjesto na plaži, a služe se različitim trikovima i metodama kako bi sačuvali što bolji pristup moru, ležaljku ili pogled. Najčešći su potezi "rezervacije" mjesta na plaži i ležaljci ručnicima, no Grčka je tome odlučila stati na kraj. S obzirom na to da je na plažama te zemlje većina ležaljki besplatna, odlučili su se na potez koji će omogućiti njihovu veću dostupnost građanima i turistima. 

Turisti iz Srbije boravili su u grčkom turističkom mjestu Paralia te za Blic istaknuli kako su šokirani navikom "rezervacije". 

- Bio sam šokiran. Ujutro u 6 u jaknama trče ostaviti ručnike na ležaljkama - kazao je turist. 

Nakon što netko krene s ostavljanjem ručnika rano ujutro, ubrzo svi to primijete te krenu primjenjivati. Tako u 7 sati već dolazi do svađa i obračuna. Ta navika, naime, dobro je poznata Grcima koji su u gradu na Sithoniji odlučili nešto promijeniti. 

Donijeli su pravilo prema kojem se smatra da je ležaljka zauzeta samo ako ispod suncobrana leži barem jedna osoba. Ako nikoga nema, ručnici će biti maknuti. Njihova je odluka već doprinijela mirnijoj situaciji na plaži koja je sada ponovno mjesto za opuštanje i uživanje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije