odluka

Gradonačelnica Corleonea smijenjena zbog veza s mafijom

gradonačelnica
FAH
11.08.2016.
u 16:30

Zbog veza s mafijom smijenjena je gradonačelnica Corleonea, sicilijanskog gradića i rodnog mjesta mafijaških bossova koji je inspirirao seriju filmova "Kum", prenose u četvrtak talijanski mediji.

Vlada u Rimu odluku je donijela u srijedu i imenovala povjerenike za Corleone i Tropeu, još jedan gradić na jugu Italije s istim mafijaškim problemima.

List La Republica piše da je policijskom istragom utvrđeno da je brat gradonačelnice Leoluchine Savona, Giovanni namještao javne natječaje za sicilijansku mafiju Cosa Nostru.

"Savjest mi je čista, časno sam služila svome gradu", rekla je gradonačelnica Savona u intervjuu lokalnom listu Il Moralizzatore. "Žrtva sam zlonamjenrog političkog obračuna", dodala je.

Corleone je rodno mjesto trojice Cosa Nostrinih bossova; Luciana Leggia koji je umro 1993., Salvatorea "Tota" Riine koji služi doživotnu kaznu zatvora i Bernarda Provenzana koji je prošloga mjeseca umro u zatvoru.

Reputaciju Corleonea kao mafijaške utvrde iskoristio je pisac Mario Puzo i po njemu nazvao obitelj Corleone, protagoniste knjige "Kum" po kojoj su snimljena tri, mnogobrojnim Oskarima nagrađena filma.

Ključne riječi
Rim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije