Američki giganti

Google i Amazon kritizirali Trumpa zbog odluke o suspendiranju viza

23.06.2020.
u 17:54

Ova odluka pogodila je viskokvalificirane radnike. Suspendiranje viza, a koje se odnose na H-1B, H-2B, H-4, J-1, i L-1 vize, trebalo je zaštiti američke radnike u najkritičnijim i najnestabilnijim trenutcima, odnosno u trenutku kada se američka ekonomija, uslijed pandemije, suočavala sa svojim težim danima.

Tehnološke kompanije oslanjaju se na H1 – B vize, putem kojih uvoze radnu snagu, a što mnogima svakako omogućava da Silicijska dolina angažira strane radnike za manje plaće. Upravo zbog toga, divovima Google i Amazon odobreno je otprilike 9.000 H1 – B viza.

Onemogućavanjem visokokvalificiranim radnicima ulazak u zemlju, američkoj ekonomiji načinit će se ogromna šteta, mišljenja su stručnjaci.

Osnivač kompanije BOX, američke internetske tvrtke, Aaron Levie tvrdi da se ovim potezom Amerika neće učiniti nimalo konkurentnijom, dok poznati odvjetnik za pitanja imigracija, Leech Tishman tvrdi da su Sjedinjene Države i američke kompanije postigle pozitivne rezultate dobrim dijelom zahvaljujući stranim državljanima. “Razočarani odlukom, nastavit ćemo podržavati imigrante”, dodaje Tishman.

Istovremeno, da američki predsjednik Trump koristi pandemiju koronavirusa za pooštravanje imigracijskih zakona, tvrde u Facebooku.

Kritikike Trumpu stižu i od predstavnika Ubera i tvrtke Salesforce.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije