sve više mrtvih

Glavni tajnik UN-a duboko je zabrinut zbog nasilje u Siriji

Ban Ki-moon
27.04.2016.
u 07:45

  Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon je u utorak rekao da ga "duboko zabrinjava" nasilje koje se nastavlja u Siriji i pozvao strane na poštivanje prekida vatre i na sudjelovanje u mirovnim razgovorima u Ženevi.

"Duboko me zabrinjavaju posljednji događaji na terenu, posebice napadi u ponedjeljak u Damasku i Alepu u noći na utorak", rekao je u Beču.

"Prekid neprijateljstava se mora nastaviti radi humanitarne pomoći", rekao je on novinarima.

Nakon 8 tjedana primirja Sirija je prošlog tjedna ponovo utonula u sukobe u kojima je u pet godina poginulo 270.000 osoba.

Najmanje 19 osoba je stradalo u utorak u napadima na pobunjenička područja u Alepu, dok je u ponedjeljak najmanje 7 osoba ubijeno a dvadesetak ranjeno u atentatu autobombom blizu poznatog šijitskog mauzoleja u južnom dijelu Damaska.

U Ženevi su se pregovori trebali nastaviti do srijede, ali se ne očekuje nikakav napredak budući da je u ponedjeljak glavna oporbena skupina prekinula svoje "službeno" sudjelovanje 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?