Čelnici:

G20 se može nositi s nesigurnošću zbog Brexita

čelnici
06.09.2016.
u 09:23

Čelnici G20 izjavili su u ponedjeljak da je britansko izglasavanje izlaska iz EU-a dodalo nesigurnost globalnoj ekonomskoj perspektivi, ali da su njihova gospodarstva vrlo dobro pozicionirana kako bi to prevladala. 

U izjavi sa summita održanog u Kini u nedjelju i ponedjeljak navodi se da samo monetarna politika ne može dovesti do uravnoteženog rasta.

Britanski zastupnici raspravljali su u ponedjeljak o peticiji koju je potpisalo više od 4,1 milijuna ljudi, a kojom se traži drugi referendum o članstvu u EU.

Britanska vlada isključila je mogućnost održavanja drugog referenduma i priopćila je da se priprema pokrenuti službenu proceduru napuštanja EU-a.

"Zagovornici Brexita željeli su izaći iz Europe, ali nisu imali plan za dan poslije niti bilo koji dan u budućnosti", rekao je zastupnik Škotske nacionalne stranke Ian Blackford, koji je podržao prijedlog za tu raspravu.

Premijerka Theresa May izjavila je da Brexit znači Brexit i da će se poštovati odluka donesena na referendumu 23. lipnja.

Međutim, podignuto je barem sedam tužbi kako bi se prisililo vladu da prihvati da parlament treba donijeti odluku o tome kada će Britanija pokrenuti Članak 50 Lisabonskog ugovora, a ne premijerka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?