Nosači helikoptera

Francuzi Rusima u tajnosti isplatili 1,1 milijardu eura zbog neisporuke vojnih brodova

Putin Hollande
DPA/PIXSELL
06.08.2015.
u 08:59

Taj je posao između Rusije i Francuske bio opisivan kao najveća prodaja oružja između neke članice NATO-a i Rusije.

Francuska je sa Rusijom postigla dogovor o isplati kompenzacije zbog prošlogodišnje odluke o zaustavljanju isporuke dva vojna broda, piše BBC.

Francuska će u potpunosti vratiti novac Rusiji za dva nosača helikoptera. Ugovor je bio težak 1,2 milijarde eura, a Rusija je unaprijed platila oko 840 milijuna eura. Službena Moskva je izvijestila da smatraju kako je spor ovime potpuno riješen.

U tajnosti isplatili novac

Francuska je zaustavila planiranu isporuku nakon izbijanja sukoba na istoku Ukrajine. Moskva je izvijestila da je Francuska pristala na vraćanje novca. "Francuska je već transferirala ta sredstva i kada vrati opremu, postat će vlasnica brodova", stoji u priopćenju iz Kremlja.

Francuzi su izvijestili da će sa brodova skinuti postavljenu rusku opremu te će je vratiti Rusima. Taj je posao između Rusije i Francuske bio opisivan kao najveća prodaja oružja između neke članice NATO-a i Rusije. Na brodove tipa Mistral može stati 700 vojnika, 16 helikoptera i do 50 oklopnih vozila.

Ruske novine Kommersant pišu da je Francuska "u tajnosti" već prebacila 1,1 milijardu eura kao kompenzaciju za prekid ugovora, piše Sputnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije