video

Francuska policija paprenim sprejem s granice odbijala imigrante

Youtube
Foto: Youtube / Rupley TV
08.08.2016.
u 14:50

Francuski policajci bili su prisiljeni upotrijebiti paprene sprejeve kada je grupa imigranata silom pokušala iz Italije ući u Francusku.

Snimka prikazuje stotine ljudi, uglavnom iz Etiopije, Sudana i Eritreje, kako najprije pokušavaju proći kroz kordon policajaca, a zatim skaču s ceste i uskim prolazom punim skliskih stijena zaobilaze policiju. Jedan naročito odvažan (ili očajan) čovjek čak je skočio u more i plivajući se pokušao domoći Francuske.

Incident se dogodio u pograničnom talijanskom gradu Ventimiglia.

Više od stotinu ljudi uspjelo se probiti kroz policijski kordon, ali zaustavljeni su pred francuskim obalnim gradom Mentonom.

Ovakva navala iznenadila je policiju obiju država.

Gradić Ventimiglia često je odredište za velik broj imigranata koji u Italiju dolaze morem. Prošle je godine tamo podignut nelegalni izbjeglički kamp koji je policija u međuvremenu rasčistila. 

U gradu je trenutno otvoren prihvatni centar u kojem boravi oko 24 tisuće izbjeglica. Njih više stotina napustilo je centar i na različite načine pokušalo doći do Francuske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije