iako je bilo planirano

Francuska odgodila ublažavanje mjera

pandemija koronavirus
10.12.2020.
u 21:07

Francuska neće ponovno otvoriti muzeje, kina i kazališta kao što je planirano 15. prosinca jer broj zaraženih covidom-19 ne opada onako brzo kako se vlada nadala, rekao je u četvrtak premijer Jean Castex.

Francuska vlada ranije je najavila da će se zatvaranje uvedeno krajem listopada početi ukidati 15. prosinca, i da će se tada otvoriti muzeji, kina i kazališta. Sada je ta odluka pomaknuta za tri tjedna.

Ali uvjet za otvaranje bio je da broj novih dnevnih infekcija bude oko 5000, rekao je tada predsjednik Emmanuel Macron.

Iako je broj novozaraženih nekoliko puta niži nego što je bio na vrhuncu drugog vala, Francuska trenutno ima prosječno više od 11.000 novih slučajeva svaki dan.

"Još nismo na kraju drugog vala i nećemo dostići ciljeve koje smo si postavili za 15. prosinca", rekao je Castex na novinskoj konferenciji.

"Moramo ostati fokusirani, i pronaći put kroz nekoliko sljedećih tjedana uz puno opreza", rekao je.

Stoga će se oprezno izlaziti iz zatvaranja 15. prosinca. Ukinut će se dozvole za izlaske, ali će se uvesti noćni policijski sat, rekao je Castex.

Policijski sat uvest će se od 20,00 sati od utorka, i neće se odnositi na Badnjak, ali hoće na Silvestrovo jer 31. prosinca "koncentrira sve sastojke potrebne za epidemijski skok".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?