POLA SVIJETA U KARANTENI

Fotografi zabilježili puste gradove diljem planete točno u podne

Foto: REUTERS
1/6
03.04.2020.
u 09:58

Otkako je Zemlju  obuzela pandemija koronavirusa, društvenim mrežama kruže fotografije pustih gradova u karanteni. Reutersovi fotografi snimili su tihe ulice i stanice brojnih gradova, a svaku fotografiju zabilježili su tačno u podne.

Transportna čvorišta, duge ulice i trgovi koji su do prije samo mjesec ili nekoliko mjeseci bili najprometnija mjesta na svijetu, gotovo su napuštena usred brojnih mjera zabrane kretanja koje su pogodile čitav svijet.

Sve fotografije snimljene su točno u podne 31. ožujka i na njima je ručni ili neki drugi sat koji pokazuje vrijeme. Reutersovi fotografi donijeli su dašak atmosfere iz Londona, Berlina, Tokija, Moskve, Bejruta, Kijeva, Najafa, New Yorka, Karakasa i brojnih drugih gradova.

Podsjećamo, broj zaraženih koronavirusom prešao je milijun, a prema posljednjim podacima, pola čovječanstva je u karanteni. Stoga i ne čude prizori pustih gradova dok se 3,8 milijardi ljudi zatvorilo u svojim domovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?