GORI PLASTIKA

FOTO/VIDEO Pogledajte razmjere vatrene stihije u Osijeku: 'Stanje je dosta ozbiljno, treba biti oprezan'

požar u Osijeku
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
04.10.2023.
u 07:56

Osječki dogradonačelnik izjavio je kako još nema podataka o štetnosti tih čestica, ali vidi se da je stanje dosta ozbiljno pa zato treba biti oprezan dok ne budemo imali sve relevantne podatke

Jutros oko pet sati građani Osijeka dobili su poruku SRUUK-a koja ih je upozorila na veliki požar koji je izbio u krugu tvrtke za obradu plastike Drava International u prigradskom naselju Brijest. Požar, koji je izbio oko pola 1 ujutro, i dalje gasi oko 100 vatrogasaca s 50 vozila, najnovija je informacija s terena.

Video: Strašan požar u Osijeku ( JVP Grada Osijeka)

 

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin zamolio je građane, kao i stanovnike okolnih naselja, da ne borave na otvorenom, a zatvorene su i škole u mjestima Antunovac, Ernestinovo, Ivanovac, Laslova, Čepin i Vuka, jer vjetar nosi čestice prema tim naseljima.

 

požar u Osijeku
1/5

 

- Požar još nije lokaliziran, sve službe se bore protiv njega. Vjetar nosi dim prema jugu pa samo područje grada Osijeka nije ugroženo, no treba pristupiti s oprezom u naseljima južno od ove lokacije na Brijestu, prije svega mislim na mjesta Antunovac, Ivanovac, Ernestinovo, Vuka i Čepin. Na području grada Osijeka preporuka je da djeca normalno pohađaju nastavu. Zbog predostrožnosti, bolje je da ne borave nepotrebno na otvorenom i ne otvaraju prostorije. Građani koji imaju respiratornih problema neka stave maske kada izlaze van. Nemamo još podataka o štetnosti tih čestica, ali vidi se da je stanje dosta ozbiljno pa zato treba biti oprezan dok ne budemo imali sve relevantne podatke - izjavio je Dragan Vulin, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka, jutros iza 7 sati.

VIDEO Požar u Osijeku

 

Čekaju se podaci s mjernih stanica DHMZ-a i ZJZ-a da bi se saznalo što je to sve u zraku. - Ovaj požar je do sada nezapamćenih razmjera kada govorimo o području grada Osijeka - rekao je Vulin, dodajući da će se požar zasigurno gasiti danima.

Ozlijeđenih nema, ali nekoliko je puta intervenirala Hitna pomoć zbog vatrogasaca koji su bili izloženi visokoj temperaturi.

U pogonu je bilo dosta zapaljivih tekućina i plinova koji se koriste u procesu prerade i proizvodnje plastike pa je to bila dodatna opasnost, no uspješno su ih izmjestili. Požar je nastao na vanjskom deponiju plastike, uzrok se još ne zna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?