POGINULA JEDNA OSOBA

FOTO Nevjerojatne fotografije nevremena: 'Ovo su čudovišta koja su poplavila Rijeku'

Miro Svetec
Autori: Vecernji.ba, Hina
29.09.2022.
u 11:01

Nastale su brojne štete na zgradama u koje je probila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu.

Na Rijeku je u dva sata u srijedu navečer pala ogromna količina kiše. Oborinska kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u središtu, potpuno je poplavio.

Vatrogasci su imali mnoštvo intervencija, a među ostalim, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću. Jedna je osoba smrtno stradala. Nastale su brojne štete na zgradama u koje je probila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu.

Nevjerojatne fotografije nevremena snimio je fotograf Miro Svetec. "Čudovišta koja su poplavila Rijeku", stoji uz objavu fotografija.

Tijekom dva sata u srijedu navečer na Rijeku je palo 140 litara kiše, što je prosječna mjesečna količina oborina za rujan, izvijestili su vatrogasci. Voda se povukla s riječkih ulica, pa je pokrenuto crpljenje vode iz poplavljenih prostora. Veliki problem su predstavljali šahtovi koji nisu mogli upiti oborinsku vodu, prvenstveno zbog otpalog lišća, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac.

Vatrogasci su iz poplavljene riječke igraonice evakuirali djecu budući da je voda počela naglo prodirati. Također, urušio se krov zgrade Rektorata te je poplavljena unutrašnjost, a tako je i u zgradi osnovne škole u Čavlima.  Zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance rekao je da se Rijeka u večernjim satima pretvorila u jezero, osobito njezini niži dijelovi, a na prometnicama je bilo i po pola metra vode.

"Najviše je intervencija zabilježeno na cestama gdje su vozila ostala u vodi, pa smo morali izvlačiti vozila i ljude. I sada su u tijeku intervencije ispumpavanja objekata, a sve raspoložive vatrogasne snage ostaju do daljnjeg na terenu“, izvijestio je Mance. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije