Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Fizičar opisao kako bi izgledao život u slučaju nuklearnog rata

"Korištenje jedne bombe znači da Putin otvara Pandorinu kutiju gdje mu šamar može doletjeti ne samo iz NATO-a nego iz same i Ukrajine pa čak i Kine", ističe Tadić.
26. rujna 2022. u 21:46 0 komentara 796 prikaza
nenuklearna bomba

Nuklearni fizičar Tonči Tadić govorio je za N1 o razornim posljedicama nuklearnog rata te je opisao kako bi izgledao život u slučaju nuklearnog rata.

"Nuklearni rat znači da se povlačite u skloništa, da oni koji su s vama ako umru, ne možete ih zakopati nego ih morate zamotati u najlon-vreće i čuvati u skloništu 15 dana, da ostajete bez hrane i vode, da je oko vas spaljena zemlja. Nitko normalan ne želi osvojiti takvu Ukrajinu, što će mu takva uništena zemlja?! Zar itko misli da će samo jedna bomba dovesti do promjene na bojištu u Ukrajini? Jedna bomba tu ne znači ništa! Osim što otvara Pandorinu kutiju", istaknuo je Tadić.

Otvaranje Pandorine kutije

"Svima mora biti jasno, kao što je jasno svakom nuklearnom fizičaru, da nuklearni rat nije samo bacanje bombe i velika lijepa gljiva koja se lijepo vidi na RT-u, nego da postoji čitav niz oružja koja čak Ukrajina može upotrijebiti. Kad je neka nacija suočena s nuklearnim genocidom, onda joj nitko neće zamjeriti da upotrijebi apsolutno sve, a vidjeli smo već da je Ukrajina maštovita po pitanju korištenja oružja", navodi Tadić. 

On napominje da osim klasičnih nuklearnih bombi postoje i radioaktivne bombe koje se mogu raznijeti iznad bilo kojeg cilja koji se čini zanimljiv i opravdan.

"Korištenje jedne bombe znači da Putin otvara Pandorinu kutiju gdje mu šamar može doletjeti ne samo iz NATO-a nego iz same i Ukrajine pa čak i Kine", ističe Tadić.

"Nuklearno oružje mi je odvratno i smatram da bi ga trebalo izbaciti iz upotrebe, ali moramo znati kako funkcionira da upozorimo druge", zaključio je Tadić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.