Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Facebook planira zaposliti još 10.000 radnika u EU i graditi svoj 'metaverzum'

Facebook je u nedjelju u svom korporativnom blogu objavio da će zaposliti dodatnih deset tisuća radnika u EU kako bi radili na izgradnji "metaverzuma" (engl. metaverse).
18. listopada 2021. u 08:40 0 komentara 30 prikaza
Facebook

Facebook, kao kompanija iz sektora društvenih medija, najavio je proširenje u Europskoj uniji i rad na izgradnji nove online platforme. Informacija dolazi u trenutku dok se tehnološki gigant bori sa zabrinutošću javnosti zbog svojih praksi poslovanja, javlja DW. 

Facebook je u nedjelju u svom korporativnom blogu objavio da će zaposliti dodatnih deset tisuća radnika u EU kako bi radili na izgradnji "metaverzuma" (engl. metaverse).

Termin 'metaverse' znači zajednički virtulelni prostor određene veće ili manje zajednice, nastao primjenom proširene stvarnosti kako bi se dobilo međusobno dijeljeno virtuelno poboljšanje fizičke stvarnosti korištenjem interneta.

Tehnološki div opisuje svoj projekt metaverzuma kao novu fazu međusobno povezanih iskustava koja koriste virtuelnu i proširenu stvarnost.

Rukovodioci kompanije promoviraju ovu ideju metaverzuma u trenutku dok se bore s optužbama za monopolističko ponašanje, bivšim zaposlenicima koji su sada postali zviždači i koji u svojim svjedočenjima navode teške štete po društvo i pojedince uzrokovane aplikacijama ove kompanije i višesatnim krahom usluga širom svijeta posljednjih tjedana.

Iako Facebook planira od društvenih medija se u sljedećih pet godina pretvoriti u kompaniju koja se bavi metaverzumom, kompanija nije uspjela pobliže definirati što zapravo za njih znači taj 'metaverse' koncept u blogu objavljenom na njihovoj korporativnoj stranici. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.