Skavsta

Evakuirana zračna luka u Stockholmu zbog tragova eksploziva

Stockholm
10.01.2016.
u 14:04

Evakuirani su polazni terminal i dio gdje se predaje prtljaga, što je negativno utjecalo na polaske, ali ne i dolaske zrakoplova

Dijelovi stockholmske zračne luke Skavsta su danas evakuirani nakon što su na jednoj putnoj torbi prilikom sigurnosne kontrole pronađeni tragovi eksploziva, objavili su lokalni mediji.

- Evakuirani su polazni terminal i dio gdje se predaje prtljaga, što je negativno utjecalo na polaske, ali ne i dolaske zrakoplova, izjavio je policajac Roland Lindkvist, a prenijela agencija AFP.

U Skavstu, oko 100 kilometara jugozapadno od Stockholma, zaputila se policijska jedinica za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

-Sporni kofer pripada jednoj starijoj gospođi i ona u potpunosti surađuje s nama. Kaže da ne zna kako je eksploziv dospio na njenu putnu torbu, navodi Lindkvist, prenosi Tanjug.

Zračna luka Skavsta je peta po veličini zračna luka u Švedskoj, na koju slijeću uglavnom lowcost kompanije i teretni zrakoplovi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?