Emmanuel Macron

Europa ne smije da ostati talac Brexita

22.03.2019.
u 18:06

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je danas da Europa ne smije  ostati talac procesa Brexita koji je u tijeku.

"Europski projekt ne smije ostati zarobljenik Brexita", rekao je Macron novinarima, u vrijeme kada se britanska premijerka Theresa  May bori da uvjeri zastupnike u duboko podijeljenom parlamentu da podrže njezin sporazum o Brexitu, nakon što je na summitu EU dobila još vremena za povlačenje Britanije iz bloka, prenosi Reuters.

Vijeće Europe jednoglasno je donijelo odluku da se povlačenje Velike Britanije iz Europske unije odloži za 22. svibnja, navodi se u zaključcima dvodnevnog summita lidera EU koji je sinoć završen u Bruxellesu.

Ovaj produžetak odobrilo je 27 članica EU pod uvjetom da Donji dom britanskog parlamenta sljedeći tjedan podrži Sporazum o povlačenju.

"Po drugom scenariju, ako Sporazum o povlačenju sljedeći tjedan ne bude odobren od strane Donjeg doma, Vijeće Europe pristaje na odlaganje do 12. travnja i očekuje da Velika Britanija prije tog datuma Vijeću Europe predstavi naredne korake", izjavio je po završetku sumita predsjednik Vijeća Europe Donald Tusk.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
fifmar
10:13 23.03.2019.

Ne znam zašto autor ovoga clanka izmislja novu gramatiku : "ne smije da ostvari"? Do sada se govorilo i pisalo: ne smije ostati. Pogrešno ili?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije