BRUXELLES

EU uvela sankcije za deset Sirijaca zbog regrutiranja plaćenika u ukrajinskom ratu

21.07.2022.
u 21:02

Europska unija proširila je mrežu sankcija u četvrtak za deset Sirijaca kojima je zamrznula sredstva i zabranila putovanja zbog njihove odgovornosti u ruskoj invaziji na Ukrajinu, navodeći da su oni odgovorni za regrutiranje plaćenika za borbu na strani ruskih snaga.

EU je objavila listu s imenima tih ljudi dok je zvanično predstavila nove sankcije protiv Moskve, ciljajući vodećeg ruskog kreditora, Sberbanku, izvoz ruskog zlata i još kompanija i pojedinaca, i uvela je veću kontrolu ruskog izvoza.

- Sirijski režim pruža podršku, uključujući i vojnu pomoć, ruskom neisprovociranom i neopravdanom agresivnom ratu protiv Ukrajine - navodi zvanični žurnal EU u četvrtak.

Na listu sankcioniranih pojedinaca uvršteni su, između ostalih, Muhammad Al-Salti, glavni zapovjednik Palestinske oslobodilačke vojske, dvojica zapovjednika prosirijske milicije Snage narodne obrane, bivši sirijski vojni časnik kao i direktor i suvlasnik zaštitarske kompanije Al-Sayyad prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije