OSRAMOĆENI BOGATAŠ

Epstein za rezervnog izvršitelja oporuke imenovao Hrvata: 'Šokiran sam'

Reuters/Pixsell
21.08.2019.
u 11:41

- Nisam konzultiran u tim predmetima i nemam nikakvu namjeru izvršiti te dužnosti - poručio je Nikolić, bivši savjetnik Billa Gatesa za znanstvena pitanja

Jeffrey Epstein, američki multimilijunaš koji je počinio samoubojstvo u zatvoru, imenovao je znanstvenika i poduzetnika hrvatskih korijena za rezervnog izvršitelja svoje oporuke. 

Epstein je završio u zatvoru zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem, teretilo ga se za seksualne odnose s više maloljetnih djevojčica, što je on nijekao. Pronađen je mrtav u ćeliji 10. kolovoza. 

 

 

Sada je otkriveno da je za rezervnog izvršitelja oporuke imenovao Borisa Nikolića, imunologa rođenog u Hrvatskoj koji je doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, bivšeg savjetnika Billa Gatesa za znanstvena pitanja, s kojim je 2015. osnovao tvrtku za izmjenu genoma Editas Medicine, piše Daily Mail. 

Nikolić je rekao da je šokiran tom viješću.

- Nisam konzultiran u tim predmetima i nemam nikakvu namjeru izvršiti te dužnosti - poručio je Nikolić u izjavi preko glasnogovornice za Bloomberg.

Epsteinovo bogatstvo u oporuci se procjenjuje na više od 577 milijuna dolara. Kao jedinog nasljednika naveo je brata Marka, a za izvršitelje je imenovao dugogodišnjeg odvjetnika Darrena Indykea i bliskog prijatelja Richarda Kahna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?