Nova saznanja

Elitna jedinica ISIL-a postoji, krvoločna je i itekako nenormalna

kulturocid,ISIL
Foto: ''
08.07.2015.
u 23:44

Pokrovom se skrivaju od pješčane oluje, maskiraju se kao snajperisti na drveću, bore se dok ne ostanu bez streljiva, a onda aktiviraju bombu na pojasu. Često koriste bombaše samoubojice kako bi razbili neprijateljsku obrambenu liniju. Priču o elitnoj skupini ISIL-ovih boraca, donosi Daily Mail.

Elitni borci takozvane Islamske države ne pokazuju milost za nikoga i uvijek se bore do smrti, nose eksploziv na pojasu koji aktiviraju ako su suočeni s porazom. Oni su neka vrsta specijalnih jedinica koje djeluju paralelno s regularnim postrojbama.

U dvodnevnom pohodu ubili 230 civila

Prošlog mjeseca, skupina od 70 udarnih ISIS-ovih grupa, prerušenih u uniforme Sirijske slobodne vojske i kurdske vojske YPG, ušli su u sirijski grad Kobane. U svom dvodnevnom krvožednom pohodu ubijeno je više od 230 civila, uključujući 100 djece, te više od 30 kurdskih boraca. “Nisu planirali otići živi”, rekao je o tim borcima kurdski zapovjednik Ghalia Nehme.

Elitne jedinice ISIL-a često su sastavljene od iskusnih iračkih i čečenskih boraca, ovisno o mjestu. Jedinica je postala ključni dio ISIL-ove strategije posljednjih mjeseci. Nedavni video ove skupine pokazuje ih kako nose prepoznatljive plave bandaže na njihovim rukama pripremajući se na napad na grad al-Sukhna u središnjoj Siriji.

Snajperisti s palme ubijaju neprijatelje

Koriste bombaše samoubojice i snajperiste koji sa vrha palme ubijaju što više neprijateljskih vojnika što mogu. Nedavno su počeli koristiti i oklopna vozila  kako bi bili što učinkovitiji u svojim napadima. Andreas Krieg, sveučilišni profesor iz Londona kaže kako te jedinice ISIL-a primaju naredbe oko ukupne strategije, ali imaju slobodu u operacijama kako bi postigli što je više moguće. Čista je to suprotnost krutim hijerarhijama iračke i sirijske vojske.

Broj ISIL-ovih boraca u Iraku i Siriji procjenjuje se na između 30 i 60 tisuća, prema iračkih dužnosnicima. “Ljudi koji dolaze u Islamsku državu traže smrt, a Islamskoj državi je drago da im pomognu”, kaže Patrick Skinner bivši dužnosnik CIA-e.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?