Islamska država

Džihadisti ponovno prijete, ne smije se gledati TV

tv
18.12.2015.
u 19:35

Islamska država pokreće još jedan rat, ovoga puta protiv satelitske televizije. Teroristička organizacija ovog mjeseca donijela je poseban dokument kojim se zabranjuje kupovina, promocija, prodaja i popravka satelitskih antena u oblastima Sirije i Iraka koje su pod kontrolom islamista. Tako barem tvrde aktivisti koji su taj dokument postavili na Twitter.

Kako se navodi, to je posebna naredba koju je donijela religijska policija Islamske države.

"Postavljanje satelitskih antena i emitiranje sadržaja protiv Alaha i njegovog proroka, reklama koje promoviraju bludno ponašanje i zla djela, glavni su razlozi zašto živimo u izopačenom vremenu", navodi se u dokumentu, prenosi Kurir.rs. 

Do ove naredbe došli su aktivisti grupe "Raqqa Is Being Slaughtered Silently" koja djeluje u Raki, svojevrsnoj prestolnici Islamske države. Oni su od samog početka proganjani, a jedan od osnivača grupe obješen je na gradskom trgu, dok su pojedini članovi uspjeli pobjeći u druge zemlje. Međutim, dvojicu aktivista džihadisti su ove godine locirali u Turskoj i ubili ih.

Novinari ove grupe tvrde da je svim građanima zabranjeno gledati TV osim petkom kada su dozvoljeni religiozni programi.
Ipak, odnedavno, i to je zabranjeno. Također se navodi da svakoga tko prekrši ova pravila čeka stroga kazna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?