Guardian objavio: Priprema se teren za IDIL

Džihadisti IDIL-a objavili oslobađanje Palestine

ISIL
Foto: Picture-Alliance/ABACA
31.08.2014.
u 17:53

Militanti su objavili kako će "srušiti sve što je na njihovom putu" kako bi došli do Palestine

Militanti Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) kontroliraju veliki dio teritorija Sirije i Iraka, dobro su naoružani i okrutno postupaju prema svojim neprijateljima. Oni sada imaju novi cilj, a to je oslobađanje Palestine, piše britanski Guardian. Naime, IDIL je objavio da će se od sada boriti "protiv barbarske okupacije Palestine i ubiti sve Židove koji se kriju iza grmlja ghargad". To je inače sitno grmlje koje raste u pustinjskim krajevima.
Militanti su objavili kako će "srušiti sve što je na njihovom putu" kako bi došli do Palestine.
Prema navodima medija u ovoj regiji, IDIL je već oformio manje terorističke ćelije unutar Gaze, koje trebaju "pripremiti teren" za dolazak snaga IDIL-a sa istoka.
Militanti su odlučni u svojoj namjeri i navode kako će ako treba "i umrijeti kako bi islamska religija zagospodarila svijetom".
Na putu prema Palestini, militantima IDIL-a stoje iračke vojne snage, ali i Sjedinjene Američke Države koje izvode zračne napade na pozicije IDIL-a u blizini Amerlija.
Iračke snage stigle su do ovog opkoljenog grada u sjevernom Iraku gdje militanti drže tisuće ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kozaribok1
08:31 01.09.2014.

Super. Jadini nacin da si daju previse maha. Sada su vec na dobrom putu da dobe od svih po tamburi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije