POTVRDILI IZ TVRTKE

Državljanina Srbije nakon tri dana pustili na slobodu

otmica
26.04.2016.
u 20:48

Državljanin Srbije, koji je prije tri dana otet na jednoj bušotini u Libiji, slobodan je. Potvrdila je to tvrtka za koju radi, a iz koje su potvrdili kako je 36-godišnjak na sigurnom.

Državljanin Srbije Miroslav Tomić (36), koji je prije tri dana otet u Libiji, oslobođen je. Vijest je to koju je za Blic potvrdila tvrtka Ferrostaal za koju je Tomić radio na naftnim poljima udaljenim 1200 kilometara od Tripolija.

Tomić je otet kod bušotine “Messina oil field”, koja se nalazi u zoni sukoba zbog čega se pretpostavljalo da su ga otele lokalne kriminalne grupe kako bi tražile otkup.

Ministarstvo: “Sve govori da su indicije točne”

Iz Ferrostaala su danas poručili kako je Tomić slobodan i na sigurnom te su za sve ostale informacije medije usmjerili na Ministarstvo vanjskih poslova.

Generalni tajnik Ministarstva Veljko Odalović, pak, potvrdio. “Ono što je važno istaknuti jest da informacije koje naš veleposlanik u Libiji dobiva ‘iz prijateljskih izvora’, i dužnosnici koji to ipak ne mogu potvrditi, iz njemačke tvrtke, sve govori da je Miroslav oslobođen. Očekuje se da preko noći, odnosno sutra prijepodne, sve bude razjašnjeno i vjerujemo da su indicije po kojima je Miroslav oslobođen, zasnovane na više izvora sa sličnim informacijama, točne”, rekao je Odalović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?