Baltičko more

Dramatičan trenutak preleta ruskih jurišnika iznad američkog razarača

ruski avion
14.04.2016.
u 09:42

Dva ruska jurišnika Suhoj SU-24 MR preletjela su američki razarač USS ​Donald Coook u dosad najbližem zabilježenom kontaktu

Ovo je dramatičan trenutak uhvaćen kamerom jednog od mornara s razarača USS Donald Cook, kada su dva ruska borbena zrakoplova tipa SU 24 MR izvršila "agresivni" bliski prelet iznad američkog borbenog plovila. Ovaj događaj zabilježen je u utorak navečer tijekom rutinskih vježbi u Baltičkom moru. 

Ruski pilot u opasnom preletu "zagrmio" je iznad američkog razarača na visini od samo 10 metara. Američki vojni stručnjaci smatraju kako je riječ o do sada "najagresivnijem" preletu ruskih letjelica iznad jednog američkog broda. 

U "simuliranom napadu" prilikom manevra u niskom naletu ruski jurišnici su letjeli tako blizu moru da su ostavili mlaznicama tragove u vodi. 

Incident se dogodio tijekom vježbe u jako opasnom trenutku kada je poljski protupodmornički helikopter, inače ruske proizvodnje Kamov Ka 28 Helix, polijetao s platforme na američkom razaraču. 

Ovaj podatak daje na težini samog incidenta jer je lako moglo doći do kontakta u zraku s nesagledivim posljedicama. Zbog svega ovoga Američko ministarstvo obrane uložilo je prosvjednu notu Rusima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?