USRED DANA

Drama kod Rijeke: Dječak (5) odšetao iz vrtića, tete nisu primijetile nestanak

Nikola Čutuk/pixsell, ilustracija
27.09.2017.
u 09:14

Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao

Usred dana petogodišnji dječak odšetao je iz vrtića i po gustom se prometu vratio kući, javlja RTL. 
Ovaj slučaj od kojeg strahuje svaki roditelj dogodio se na Viškovu kod Rijeke. 

Sporno je što ni jedna teta u vrtiću nije primijetila da djeteta nema punih 45 minuta, sve dok šokirana majka nije javila kako se dječak vratio kući, na što su je upozorili njeni susjedi. U vrtiću se dječak iskrao iz skupine, odjenuo i prošao kroz dvoja vrtićka vrata. 

Gotovo dva kilometra hodao je prometnicom gdje svake minute prolazi barem pedeset vozila. Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a u kojem nitko nije primijetio kako njegovog sina nema u vrtiću. U vrtiću su svjesni svog propusta, a odgajateljica je, kako se neslužbeno doznaje, dobila opomenu pred otkaz. 

- Kao prvo izražavam žaljenje zbog događaja koji se desio u našem vrtiću i činjenice su sljedeće, da je dijete izašlo iz vrtića 20. 9. u srijedu i da sam o tome obaviještena od strane roditelja. Utvrđene su sljedeće činjenice. Da je došlo do propusta u nadzoru nad djetetom od strane odgajatelja skupine u kojoj je dijete bilo - izjavila je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević. Ipak, roditelji su angažirali odvjetnike. 

- U prvoj priči, u prvom stupnju dijete se obuklo, nitko nije reagirao. U drugom stupnju dijete pokušava otvoriti vrata ulazna vrtića dva puta, što je vidljivo na video nadzoru, opet nitko ne reagira, u trećem stupnju dijete otvara ulazna vrata od dvorišta, koja trebaju biti, naglašavam, trebaju i moraju biti zaključana, opet nitko ne reagira - kazao je odvjetnik Ibrahim Dizdarević za RTL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?