SAVEZ NIJE ZADOVOLJAN

Doznajemo: Joe Šimunić će danas dobiti otkaz u HNS-u!

Joe Šimunić
Igor Kralj/PIXSELL
18.04.2023.
u 21:33

U Savezu, naime, smatraju kako su dva uzastopna ciklusa Hrvatske bez plasmana na EP jednostavno – podbačaj. I da izbornik Šimunić više nije dorastao ovoj funkciji. Stručna komisija će predložiti, a vrh HNS-a provest će u srijedu Šimunićevu smjenu.

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac sa 105 nastupa, 45-godišnji Josip Joe Šimunić, u srijedu će biti razriješen dužnosti izbornika selekcije do 19 godina.

Hrvatski nogometni savez primio je Šimunićevo izvješće o nedavnom odigranome kvalifikacijskom ciklusu, kroz kojega se Hrvatska nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo, a u kojemu – neslužbeno saznajemo – nema pretjerane izbornikove samokritičnosti.

Neuspjeh je Šimunić obrazložio izostankom nekolicine važnih igrača zbog ozljeda, pa i sudačkim previdima na štetu Hrvatske, što kod nadležnih u HNS-u nije palo na plodno tlo. U Savezu, naime, smatraju kako su dva uzastopna ciklusa Hrvatske bez plasmana na EP jednostavno – podbačaj. I da izbornik Šimunić više nije dorastao ovoj funkciji. Stručna komisija će predložiti, a vrh HNS-a provest će u srijedu Šimunićevu smjenu.

Joe Šimunić, nesumnjivo nekada veliki nogometaš, reprezentaciju U-19 vodio je od 2019. godine, a jedino trenersko iskustvo prije toga bilo mu je asistiranje izborniku A vrste Anti Čačiću od 2015. do 2017. godine. Na žalost, rezultat je uvijek presudan kakav god izbornik imao background, igračku karijeru i karizmu, a Šimunić u dva ciklusa zaredom nije Hrvatsku odveo na Europsko prvenstvo.

U posljednjem ciklusu u elitnom kolu odigranome u Portugalu Hrvatska je bila poražena od Češke 1:3, zatim je remizirala sa Švedskom 1:1, a u posljednjoj utakmici turnira Portugal je svladao Hrvatsku s 3:0. Novi izbornik selekcije do 19 godina bit će izabran u sljedećih desetak dana...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije