Borba protiv korone

Dobre vijesti oko cjepiva, stižu deseci milijuna novih doza u EU

cjepivo
28.03.2021.
u 08:06

Londonski The Times je objavio kako su Velika Britanija i Europska unija blizu dogovoru o distribuciji cjepiva te će, prema tom izvoru, EU odustati od prijetnje zaustavljanja opskrbe Velike Britanije cjepivom Pfizer/BioNTech, a zauzvrat će britanska vlada odustati od određene količine zaliha cjepiva AstraZenece koja je onamo trebala biti izvezeno iz Nizozemske.

Europska agencija za lijekove dala je odobrenje za proizvodnju pogonu tvrtke Halixu u nizozemskom gradu Leidenu gdje se proizvodi cjepivo AstraZenece, kao i pogonu u Marburgu u Njemačkoj gdje se proizvodi cjepivo Pfizer/BioNTech,. Riječ je o pogonu koji je BioNTech nedavno kupio od farmacetutske tvrtke Novartis. Jasno je da je dopuštenje dvama pogonima usmjereno na jačanje opskrbe cjepivom zemalja članica EU.

Više je medija objavilo da će Johnson&Johnson početi s isporukom 55 milijuna doza svojeg cjepiva u EU već sljedećeg mjeseca. Između srpnja i rujna trebalo bi stići još 120 milijuna doza. Informacija je stigla od Thierryja Bretona, europskog povjerenika za unutarnje tržište, za posjeta pogonu u sjeveroistočnoj Španjolskoj gdje se proizvodi cjepivo koje je razvio Janssen, belgijska podružnica Johnson&Johnsona. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije