KAMERE SNIMALE

Djevojku u zatvoru zaključali i mirno promatrali kako rađa vrišteći od bolova

Screenshot
01.09.2019.
u 08:36

Osoblje je mirno putem kamere smještene u ćeliji zatvora u Coloradu promatralo kako se osuđenica Diana Sanchez porađa ne poduzimajući ništa po pitanju pružanja hitne medicinske pomoći ili stručne podrške koja je u ovakvim slučajevima nužna, a medicinsko osoblje je izbjegavalo njenu ćeliju cijeli dan, stoji u sudskoj  tužbi podnesenoj saveznom sudu u Koloradu ovog tjedna, piše Vice.

Nadalje, kad je Diana Sanchez zaprimljena u okružni zatvor u Denveru 14. srpnja prošle godine, službeno osoblje je znalo, što je bilo i vidljivo, da je žena trudna više od osam mjeseci, navodi se u tužbi, i u to vrijeme već se nalazila u početnim fazama porođaja prema povijesti bolesti, u kojoj je stajalo da je riječ o trudnoći visokog rizika s mogućnošću ranog porođaja.

Već 30. srpnja Sanchezova je počela osjećati kontrakcije, prve znakove skorog aktivnog porođaja, prenosi Jutarnji.hr

Do jutra 31. srpnja obratila se službenom osoblju i medicinskim sestrama kako je imala kontrakcije osam puta, no nitko nije reagirao, a kad joj je pukao vodenjak i donje rublje postalo krvavo, medicinska sestra joj je tek dodala jastučić u ćeliju, stoji u tužbi.

Na video snimci iz ćelije nesretne žene, vidi se kako pažljivo širi jastučić na svom krevetu, kao i potom očigledni teški napori Sanchesove da se sama porodi a da osoblje Denverskog zatvora nije učinilo baš ništa kako bi joj bila pružena pomoć.

Hitnu pomoć nitko nije pozvao.

Diana Sanchez je na koncu shvatila da joj nitko neće pomoći, skinula donje rublje i počela vikati da dijete stiže. Video snimka pokazuje kako osuđenica pritom vrišti od bolova te nespretno pokušava ostati ležati na krevetu, odmarajući se na jednoj strain tijela.

U tom je trenutku navodno jedan od zamjenika šerifa stajao ispred ćelije i pozivao sestre da dođu pomoći, no prema tužbi, nijedna medicinska sestra nje stigla do ćelije sve dok se Sanches nije porodila.

 Pritom čak ni nakon rođenja "Baby J.S.M.-a", kako je sinčić žene prepoznat u dokumentima iz parnice, medicinske sestre se nisu doista pobrinule o novorođenčetu.

Nisu ga ni oprale, ni osušile, niti zagrijale, očistile sluz, primijenile antibiotike ili antiseptičke kapljice, ili pružile bilo kakav standardan tretman nakon rođenja djeteta, navodi se u tužbi gdje se navodi i da nisu imale standardan opstetričko-ginekološki komplet ni spremnu opremu potrebnu za rezanje pupčane vrpce.

Diana Sanchez prošla je tešku fizičku, ali i emocionalnu agoniju dokjej sinčića donosila na svijet, potpuno sama i napuštena i malenoj ćeliji, na pet metara od WC školjke, na tankom madracu kreveta natopljenom krvlju i amnionskom tekućinom jer su osoblje zatvora i osoblje zdravstvene službe odlučili da neće pozvati hitnu pomoć i na taj način riskirali zdravlje osuđenice i novorođenčeta, navodi se u tužbi.

Sada Diana Sanchez tuži redom - dvije sestre, četiri zamjenika šerifa, grad Denver i okrug Denver i zdravstvenu ustanovu (Denver Health and Hospital Authority) čije su medicinske sestre djelatnice i to za nemar i povredu ustavom zajamčenih građanska prava.

O skandaloznom postupku i činjenici da se sama porodila iz ureda Šerifa i medicinskog centra, osim ispraznih fraza kako oni svoj posao uvijek obavljaju na najvišoj mogućoj razini, komentara o slučaju još nema…

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije