ISKRENA ISPOVIJEST

Dijeta joj je uništila brak: 'Ne sviđa mu se što su mi grudi manje'

Shutterstock
02.11.2018.
u 07:48

Ona nije prva osoba čija je ljubavna veza uništena zbog gubitka težine

Iako je keto dijeta čest izbor onih koji žele smršavjeti, ista ima i svoje brojne protivnike. Jedni ne vjeruju da je zdrava, drugi kažu da se s njom ne mogu izgubiti kilogrami, no jeste li čuli da ona uništava ljubavne veze? Da, upravo se to dogodilo jednoj korisnici Reddita.  

"Zanima me je li se ikome dogodilo da mu je zbog dijete propao brak?" - napisala je zabrinuta korisnica na Redditu te nastavila:

- Zbog toga što sam izgubila kilograme, moj suprug s kojim sam u braku 17 godina, prestao je biti zainteresiran za mene, više mu nisam privlačna.  Kad je krenula s mršavljenjem, imala je preko 130 kg, a sad se spustila na 110, dok joj je konačni cilj spustiti se na barem 90 kilograma.

Kako piše Health, svatko kome je fizička pojava ono što "drži" vezu, ima veliki problem s istom. Osobito kad je riječ o osobi koja vodi ozbiljnu borbu s kilogramima, a partner je u tome ne podržava.  

Suprugu ove korisnice se ne sviđa što su se neki dijelovi njezina tijela promijenili. 

- Rekao je da mu se ne sviđa što sam izgubila stražnjicu, iako ona ni u početku nije izgledala "onako kako treba".

Rekao je da su mi bedra čvršća nego prije i ne sviđa mu se što su mi se grudi smanjile, napisala je. 

Korisnica je dodala da je u potpunom šoku jer ne može vjerovati da je on osoba koja ju je ostavila samo zbog fizičkog izgleda i teško joj je reći je li je ikad uopće volio. 

Korisnici Reddita odmah su stali na njezinu stranu. Jedan je korisnik napisao:

- Kad god se odlučite na veliku životnu promjenu, bez obzira ticala se ona izgleda, posla ili nečeg trećeg, uvijek će biti onih koji vas podržavaju, kao i onih koji vaš uspjeh gledaju kao štetu za njih same i potiču njihove nesigurnosti. 

Drugi je rekao kako se očito radi o problemu sa samopouzdanjem jer se partner osjeća ugroženo zbog tog što je njegova supruga odlučila raditi na sebi. Ostali korisnici zaključili su kako bi joj sigurno bilo bolje bez njega, a njoj su pružili podršku i dodali da su ponosni na nju jer se odlučila na taj bitan korak. 

Psiholog Gail Saltz rekao je da fizička transformacija jednog partnera može potaknuti drugog partnera da preipsita svoje navike i zdravlje, što može biti pomalo neugodno. Neki se brinu i zbog toga hoće li se promijeniti i osobnost onoga tko je odlučio poraditi na fizičkom izgledu pa to može dovesti do problema u odnosu.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?