KORONAVIRUS

Devet radnika koji su došli iz Italije smješteno u KBC Rijeka: 'Jedan pokazuje znakove bolesti'

Robert Anic/Pixsell
25.02.2020.
u 09:38

Pet uzoraka uzeto je od bolesnika koji se nalaze u Rijeci, a dva su bolesnika hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'

Tijekom noći u KBC-u Rijeka smješteno je devet radnika koji su došli iz Italije. Njihovi nalazi poslani su na analizu i rezultati se očekuju danas. Jedan od njih pokazuje znakove bolesti – rekao je ministar Vili Beroš za N1. Dodao je kako je u toj tvornici 20 osoba zaraženo.

Jučer je testirano šest uzoraka pacijenata sa sumnjom na koronavirus i rezultati su bili negativni.

Dio od sedam testiranih uzoraka na koronavirus jučer mora biti ponovno testirano. Neki su uzorci zasigurno negativni, no postoji sumnja kod pojedinih pa se nalazi ponavljaju u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Pet uzoraka uzeto je od bolesnika koji se nalaze u Rijeci, a dva su bolesnika hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Zbog situacije oko koronavirusa u tijeku je sastanak u MUP-u, potom u Vladi RH, a nakon toga slijedi okupljanje kriznog stožera. Pretpostavlja se da će biti uvedene preporuke za putovanja u Italiju, što u nas još nije učinjeno. Naprotiv, u putnim informacijama Ministarstvo vanjskih i dalje upozorava na zika virus koji prenose komarci. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?