VEČERNJI LIST DOZNAJE

Detalji jučerašnjeg obračuna u Međimurju: U pucnjavi je nastradao pukovnik HV-a

03.05.2020.
u 20:15

Dvije su osobe ozlijeđene u pucnjavi u međimurskom selu Vulariji u subotu oko 19 sati. Zbog pokušaja ubojstva uhićen je 61-godišnjak iz Varaždina koji je pištoljem u glavu ustrijelio 28-godišnjeg mještanina Vularije. Vatrenom okršaju prethodila je svađa oko nedavne krađe kosilice i solarnih akumulatora iz vikendice u vlasništvu 63-godišnjaka iz Turčina, trećeg sudionika u incidentu, koji je pogođen u ruku, a radi se, kako doznajemo, o odlikovanom pukovniku HV-a Ratimiru Benčiću, dobitniku nagrade "Ponos Hrvatske" 2008. godine, kad je kao liječnik spašavao živote ranjenima u bombaškom napadu na indijsko veleposlanstvo u Afganistanu, gdje je bio sudionik misije ISAF-a u sklopu hrvatskog kontingenta. U njegovu vikendicu u Vulariji netko je provalio u noći s 28. na 29. travnja. Za krađu kosilice on i susjed 61-godišnji Varaždinac navodno su sumnjičili, ili su mislili da nešto zna o provali, 28-godišnjaka. Neslužbeno se moglo čuti da se mladić iz nekog razloga dovezao s autom do vikend-naselja i sukobio sa spomenutom dvojicom vikendaša, te jednom trenutku izvadio neku vrstu pištolja koji ispaljuje lovačku sačmu. Varaždinac (61) pak je potegao svoj pištolj koji legalno posjeduje i počeo pucati. Ispalio je navodno nekoliko hitaca, a jedan je 28-godišnjaka pogodio u glavu. Stanje mu je kritično i njegova verzija događaja još se ne zna. Istražuje se i kako je u ruku pogođen Benčić, no pretpostavlja se da ga je ranio 28-godišnjak. 

- Nisam se još čuo s bratom. On je staložen čovjek na kojeg je, koliko znam, netko pucao - kazao nam je Tihomir Benčić, koji je potvrdio da je brat operiran. Inače, nakon niza provala u vikend-naselju pokraj Drave u Vulariji policija je, prema pričanju mještana, dva tjedna pojačano obilazila to područje, a ogorčeni vlasnici su čak tražili od Općine da se postavi videonadzor. U selu kažu da su neke od vikendica u vlasništvu "vojnih lica", djelatnih ili umirovljenih. Na mjestu očevida viđeno je i vozilo vojne policije.

Županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske i službenicima Kriminalističke vojne policije, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je 61-godišnjak počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva. U DORH-u navode kako postoje osnove sumnje da je uhićeni 61-godišnjak 2. svibnja oko 19 sati u Vulariji ispalio više hitaca iz pištolja u 28-godišnjaka koji je zadobio ozljede opasne po život. Državno odvjetništvo će izdati naloge za uzimanje uzoraka radi vještačenja barutnih čestica i drugih vještačenja, a poduzet će se i druge potrebne izvidne i dokazne radnje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije