četiri godine od početka suđenja

Danas presuda Sanaderu u slučaju Planinska

sanader
Goran Stanzl/PIXSELL
07.04.2017.
u 07:45

Na zagrebačkom bi Županijskom sudu nakon četiri godine od početka suđenja trebala biti objavljena presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovim suoptuženicima u slučaju Planinska, javlja Hina.  
 
Uskok tvrdi da je država u tom slučaju oštećena kada je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanović 2009. godine kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke tadašnjeg HDZ-ova saborskog zastupnika Stjepana Fiolića.

Temeljem Fiolićeva i Čobankovićeva priznanja tužiteljstvo tvrdi da je Sanader nakon te transakcije od Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije.

Bivši premijer od početka postupka odbacuje sve optužbe i kaže da je riječ o kolopletu namještenih inkriminacija do kojih je Uskok došao ucjenjivanjem njegovih suoptuženika.  

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planinskoj ulici prije nego što ju je od Fiolića kupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?